Make your own free website on Tripod.com

 

Zenga vom Schloss Neuhorst
in
Big Brother 3 !
Zenga met Koen en Nancy en nog twee andere bewoners van Big Brother.Krijg ik een koekje ?De bewoners van Big Brother kregen drie dagen tijd om hun honden een dansje aan te leren. De vijf honden die de Big Brother-bewoners onder hun hoede kregen waren - gelukkig - getrainde exemplaren. Eťn daarvan was de mechelse herder,  Zenga vom Schloss Neuhorst, een tweejarig teefje.

De bewoners kregen een persoonlijke fiche van elke hond en op basis daarvan moesten zij hun keuze bekendmaken. Bij Zenga stond vermeld 'energiek, lief, pittig, sociaal, aanhankelijk, enthousiast en werklustig'.  En Peter koos Zenga....

 

Zenga is getraind door haar baasjes Koen en Nancy MariŽn - Dauwe.

Reeds meerdere malen heeft zij samen met Koen deelgenomen aan gehoorzaamheidswedstrijden, mŤt succes.  Zij werd in 2003 o.m. Provinciaal Kampioen Antwerpen.  Hier ziet u ze aan het werk tijdens het apporteren.
(zie ook 'Zenga vom Schloss Neuhorst, bij de TOP-10 van BelgiŽ)

Zenga doet eveneens samen met vrouwtje Nancy aan 'Doggy Dance'. Op hun eerste wedstrijd behaalden ze zelfs de eerste plaats en mochten ze een mooie beker mee naar huis nemen.

Misschien heeft u ze zelf wel aan het werk gezien op het Wereldkampioenschap van de Belgische Herders op 9 en 10 mei 2003 in De Haan waar beiden een demonstratie Doggy Dance gaven voor een enthousiast publiek.

Ook op het Europees Kampioenschap Schapendrijven in Schaffen (eind augustus) gaven ze een demonstratie ten beste. 
Hier ziet u ze aan het werk  : Zenga, buig ! Zenga, tjoek tjoek !

Zenga behaalde voor de tweede maal 100/100 in gehoorzaamheid.

Zenga heeft echter zoveel pit en zoveel werkdrift, dat gehoorzaamheid en doggy dance niet volstaan om haar werklust te temperen.

 Op 28 februari behaalde ze samen met Nancy haar brevet Agility waarna ze op 3 mei 2003 zelfs de tweede plaats behaalden, op nipt enkele honderdste van een seconde van de overwinnaar !

 

               Doggy Dance Zenga

 

Zenga vom Schloss Neuhorst, bij de TOP 10 van BelgiŽ !!

Na een succesvol jaar, hebben Koen en Zenga zich geselekteerd voor het Belgische Kampioenschap GP I (met een gemiddelde van 97,83 / 100), dat dit jaar plaatsvond in Lobbes op 7 september.

Ze eindigden met amper drie puntjes verschil van de winnaar en behaalden eervol een negende plaats !

Met dank voor de steun van de vele supporters van HS PALLIETER die meegereisd waren !

 

Zenga
top 10 BelgiŽ

In 'onze kennel' kan u nog meer info vinden over onze honden en de honden die wij gefokt hebben...