Make your own free website on Tripod.com

onze honden
Home Omhoog onze kennelnaam onze honden pups fokresultaten jonge honden

 

teven
dekreu


In 1995 maakten wij kennis met de Mechelse Herder. Vooral de alertheid, de vlotheid en de werklust van het ras spraken ons aan. Onze eerste mechelaar was Orry van de Debbershoeve,  (roepnaam Mickey). Voor de 'ouwe rotten in het vak' is zij wellicht geen onbekende; zij heeft meerdere goede honden voortgebracht in de belgische én internationale hondensport.

Met pijn in 't hart hebben we op 21 augustus ll.  afscheid moeten nemen van ons Mickey.  De laatste 2 weken hebben we nog heel intens met haar beleefd.  Ze leefde altijd bij ons in huis en we missen haar enorm.
Eind november zou ze 14 jaar geworden zijn...

Zij is de moeder van :

Sanka van de Berlexhoeve - André Vos 
- geselecteerd deelnemer Wereldkampioenschap Belgische Herders in 1997 en 1999
- geselecteerd deelnemer Wereldkampioenschap FCI in 1998 en 1999

Sjacobens van de Berlexhoeve - Bert Aerts
- Belgisch Kampioen Belgische herders in 1996
- 3° plaats Wereldkampioenschap Belgische Herders in 1997

Romme - Karel Dekkers 
- vice Wereldkampioen FCI 1996, 
- vice Belgische Kampioen 1997 
- geselecteerd deelnemer Wereldkampioenschap FCI in 1998 en 1999

Ook Zico van de Berlexhoeve - 3e plaats (ex-equo met 291 punten met de 1e en 2e plaats) op het Wereldkampioenschap IPO 2003 te Waver, is een kleinzoon van Orry (zie ook pups). Zico was tevens geselecteerd voor het Wereldkampioenschap IPO van Belgische Herders 2004 in Oostenrijk doch wegens spoedoperatie van zijn geleider, Bert Aerts, heeft hij niet kunnen deelnemen. Gelukkig is Zico tevens geselecteerd voor het Wereldkampioenschap IPO 2004 in Bordeaux.

Ook de volgende generatie die zij heeft voortgebracht, heeft zijn sporen verdiend in de hondensport,  zowel in IWR (huidige GHP) als in Gehoorzaamheid en Reddingshond (zie onze fokresultaten). 

Orry van de Debbershoeve