Make your own free website on Tripod.com

 

 

opvoeding

Omhoog geschiedenis rasstandaard opvoeding disciplines in de hondensport

 

 

 

 

 

 


Bij beginnende trainers van Kynologen Clubs komt nog wel eens wat onbegrip voor de aanvankelijke gereserveerdheid en het temperamentvolle gedrag van de Belgen voor. Het zonder enig tact benaderen van een Mechelse Herder is onverstandig. Een Mechelaar accepteert vaak een dergelijke volgens hondse begrippen brute benadering niet en vindt dat op zijn minst onprettig. Een goede begeleiding van baas of bazin is daarom ook van bijzonder groot belang. De baas moet zich eerlijk, correct en consequent gedragen, zoniet zal de hond zijn wil opdringen. Een vastberaden houding bezorgt u een hond waar u enorm veel plezier aan beleeft.

Een jonge Mechelaar moet de tijd krijgen om zijn stabiliteit op te bouwen. Vaak zijn het honden die laat af zijn, lichamelijk, maar ook in de ontwikkeling van het gedrag. Is de baas in staat dat op de goede manier te begeleiden, dan krijgt hij een levendige, alerte en waakzame hond, die in het maatschappelijk verkeer uitermate goed kan functioneren. Dat vereist dus wel veel tijd en het opnemen van de hond in de groep, dus het gezin.

Uit het voorgaande zal wel duidelijk geworden zijn, dat Mechelse Herders fijne honden zijn. Intelligentie, waakzaamheid en het alert-zijn, dat zijn eigenschappen die een duidelijke eigen persoonlijkheid inhouden. Die moet je begrijpen en respecteren, je moet er mee kunnen omgaan.

Dus, hou je van een intelligente, levendige en waakzame hond, met een duidelijke eigen persoonlijkheid, die ook echt met je mag optrekken en waaraan je ook echt tijd kunt en wilt besteden, dan is een Mechelse Herder voor jou de ideale hond !